Podruhé v ZOO

Naskytla se nám skvělá příležitost vydat se znovu do brněnské ZOO. Jelikož tam mám adoptovanou ovečku, přišla nám pozvánka na Den adoptivních rodičů. Tak jsme se tam s Airi vydali v sobotu na výlet. Více než o zábavní program jsme se však zajímali o návštěvu zvířátek. Od naší poslední návštěvy uplynuly více jak dva měsíce. Minule si Airi vůbec nevšímala zvířat a koukala spíš po dětech a lidech. Teď to bylo přesně naopak. Už začíná dospívat.

Jako první jsme zamířili na Tygří skály a pak hned za medvědy do Beringie. Medvědice Kamčatka zrovna obědvala se svými dvěma medvíďaty jen kousek od návštěvníků v úrovni očí za velkým příkopem. Airi se nejdřív dlouho koukala, ale pak na ně chtěla štěkat (žeby akití lovecké medvědí pudy?), tak jsme šli honem jinam, abychom je nerušili u jídla. Na velkého medvěda hned za sklem nereagovala vůbec, asi ty zvířátka potřebuje cítit.

Pak jsme potkali spoustu dalších zvířátek a nafotili jsme hromadu fotek. Sobi jsou moc milí – to tak Airi stála u plotu a běhalo kolem ní stádo sem a tam a pak se vzájemně očichávali. A pak se skamarádila se zvědavou lamou, obešli jsme s ní za plotem celý výběh. Airi to už pak nemohla vydržet a kňučela, že si za ní chce jít hrát. Ale plot s ohradníkem dával jasně najevo, že žádné kamarádění nebude. Když jsme koukali na psouny prériové, tak kvůli nám spustili výstražný kvíkot. Znělo to skoro jak kvíkání hraček pro psy :-D Další přátelské vztahy pak Airi navazovala u pavilonu plazů a jiných zvířátek, měli tam výběh kosmani zakrslí. Jsou to moc roztomilé a zvědavé opičky. A taky si tam Airi hrozně moc chtěla hrát s želvou. Netuším, co ji na její pomalé chůzi tak vzrušovalo. Ovšem nejvícAiri rozparádili dva černí koně. Běhala, ňafala a neustále je vyzývala ke hře. Jeden z koňů ji totálně ignoroval a ten druhý se tvářil, že by si i hrál, ale byli v ohradě a já jsem rozhodně neměla v plánu nechat naši telecí pejsanu zašlápnout se kopytem.

Cestou po ZOO jsme zase potkali naši lamičku, tak si vesele běhali kolem sebe. A pak to Airi zakončila tím, že vrazila do plotu. Na druhé straně ZOO se kolem nás promenádovali pávi, což Airi nechávalo kupodivu klidnou. Jeden z posledních výběhů byl jaguáří. Moc hezky na sebe koukali :)

Ale to už se dozvíte na FOTKÁCH a na VIDEU.

Příspěvek byl publikován v rubrice Deník Airi. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.